



درباره ترمیم دندان
درباره ترمیبم دندان باید بگوییم که یک رویه دندان پزشکی است که به احیای عملکرد، انسجام، ظاهر و ساختار دندانهای صدمه دیده یا از دست رفته میپردازد. به کمک این رویه بسیاری از مشکلات دندان برطرف میشود. دندانپزشکان عمومی به راحتی قادرند بسیاری از رویههای ترمیم دندان را انجام دهند.
هدف اصلی از ترمیم دندان تا حد امکان حفظ دندانهای طبیعی است. پس از آن و در شرایطی که امکان حفظ دندان طبیعی نباشد از روشهای جایگزین دندان از دست رفته، برای پر کردن فضاهای خالی دهان و بین دندانهای دیگر استفاده میشود. پرکردن این فضاهای خالی در دهان به حفظ دندانهای باقیمانده کمک میکند، زیرا این فضاهای خالی شرایط مناسبی را برای تشکیل پلاک روی دندانهای باقیمانده در دهان فراهم میآورند و آنها را آسیبپذیر خواهند کرد.
به همین دلیل در ترمیم دندان، تنها حفظ دندان صدمه دیده مورد توجه قرار نمیگیرد، بلکه سلامت سایر دندانهای باقیمانده در دهان نیز به دقت مورد معاینه قرار میگیرند. زمانی که دندان صدمه دیده و سپس از دست میرود، این مسئله از اهمیت بالاتری برخوردار خواهد شد، چرا که در این حالت فشار بیشتری به سایر دندانها طبیعی وارد خواهد شد. بهترین کار، انتخاب روش ترمیم دندان مناسب با شرایط دهان و دندان و البته بودجه مالی شما میباشد.
مراحل کلی پر کردن دندان
ابتدا دندان پزشک نواحی اطراف دندان پوسیده را بی حس می کند. سپس از یک وسیله برشی مانند مته و یا لیزر برای برداشتن قسمت پوسیده شده ی دندان استفاده می کند. انتخاب ابزار این کار بستگی به سطح راحتی دندانپزشک، آموزش، و سرمایه گذاری در قطعه خاصی از تجهیزات و نیز موقعیت و میزان پوسیدگی دارد.
در مرحله بعد دندان پزشک محل خالی شده از پوسیدگی را برای اطمینان از حذف کل پوسیدگی بررسی می کند. سپس به منظور آماده سازی دندان برای مرحله پر کردن، این حفره از باکتری ها و باقی مانده های پوسیدگی پاک می شود. در صورتی که این پوسیدگی نزدیک ریشه دندان باشد، ممکن است دندان پزشکتان از گلس اینومر، رزین کامپوزیت یا مواد دیگر برای محافظت از عصب استفاده کند. پس از پرکردن این حفره تقریبا کار دندانپزشک به پایان رسیده است و به صیقل آن دندان می پردازد.
انجام چند مرحله ی اضافی دیگر برای پر کردگی های رنگِ دندان لازم است. پس از آنکه دندان پزشک پوسیدگی را برداشت و محل را پاکسازی کرد، حفره با مواد رنگِ دندان به صورت لایه لایه پر می شود. سپس با تاباندن اشعه خاصی، هر لایه محکم می شود. پس از اتمام این مرحله، دندانپزشک مواد رزین کامپوزیتی که دندان را پر کرده است را شکل می دهد و قسمت های اضافی را حذف می کند و درآخر آن را صیقل می دهد.